Supergod hamburgare

hamburgare

Häromdagen var jag på restaurang och åt en jättegod hamburgare. Köttet var perfekt, rosa i mitten och härlig grillyta. Kryddningen var också bra, lagom salt och peppar. Brödet var fluffigt och lätt briochebröd som nästan smälter i munnen.

På hamburgarna fick man västerbottenost, en av mina favoritostar! Sen var det inlagd gurka på burgaren. Den var dock inte tipp topp tyckte jag. Den smakade lite för beskt och inte tillräckligt salt.

På hamburgaren fick man också picklad rödlök, cosmopolitan sallad, chipotlesås och bacon. Till maten serverades riktigt riktigt goda pommes frites med bra sälta och konsistens.

Sammantaget blev alltihop kanon, bortsett från den inlagda gurkan, och måltiden blev mycket lyckad!

Vi var ute hela familjen och barnen gillade också hamburgarna. Frun tog rödspetta med nypressad potatis. Hon var också nöjd.

Det är kul när alla blir nöjda när man går ut och äter tillsammans, ibland blir man bara besviken tyvärr. Men den här gången var det som sagt jättebra allting och vi kommer nog definitivt gå dit igen innan sommaren är slut!

Det roliga med hamburgare är att man faktiskt kan lyxa till det och göra restaurangburgare även hemma utan några större problem. Det gäller bara att få tag i bra råvaror, hitta ett bra recept på majonäs och sen komponera ihop sin egen burgare. Man kan också köpa färdig majonäs om man vet en sort man gillar. Det går också bra att använda bbq-såser istället för majonäs.

Jag brukar köra en kombo av cheddar och västerbotten när jag gör mina egna hamburgare. Sen gör jag en egen majonäs, skär rödlök, tomat och knapersteker bacon till. Eftersom jag inte är bra på att baka bröd brukar jag hoppa över hamburgerbrödet, men den som är bra på att baka kan göra sina egna briochebröd och få till en riktigt lyxig hamburgare hemma.

En annan sak som jag inte kan göra här hemma är pommes frites. Istället får det bli vanlig hederlig klyftpotatis i ugnen tillsammans med rostade rotfrukter, men det blir också jättegott!

Det finns massor av tillbehör man kan ha till hamburgare och variera rätten med. Coleslaw är det många som gillar att äta till. Tyvärr har jag aldrig fastnat för detta, men annars hade jag absolut haft det.

Det har har ju blivit riktigt trendigt med lyxburgare på restauranger nu, så man kan faktiskt äta kvalitetshamburgare lite varstans i dag! Det tycker jag är bra. För jag vill att mina hamburgare ska bestå av rent kött och inte en massa tillsatser.

Enligt proffsen består den bästa köttfärsen till hamburgare av en viss fettprocent, så vill man vara riktigt noga ska man be butiken mala en blandning av olika köttsorter för att få till den rätta sammansättningen på färsen. Exempel på kött man kan använda i blandningen är till exempel högrev, ryggbiff och short ribs. Men detta är inte mitt kompetensområde, sök på nätet så kommer du hitta massor av bra information om hur du gör bästa köttfärsblandningen!

Har du några bra tips på hemgjorda lyxburgare? Hör av dig till mig och berätta!