Matresan längs med österlen

Hej mina kära läsare!
Det var ett tag sen vi hördes av här på bloggen. Jag har sen i höst filat på min matlagning till det yttersta. Jag har därför planerat en riktigt härlig semester till mig och frugan. Planen är att vi ska bila längs med österlen och besöka alla härliga marknader och små byar som kan finnas på vägen. Jag tänker att vi börjar vår resa i Kristianstad och kör ner mot Åhus. Där ska vi prova på glass och passa på att njuta av ett par dagar i solen, förmodligen hyra en stuga och kunna laga lite egen mat. Jag har kollat mycket på Ernst olika program och hittat en del recept som passar sig för att göra under semestern. Ni vet när man tar sig tid att verkligen få till alla exakta råvaror och hinner få till alla smakerna.

Så jag räknar med en riktigt härlig sommartur längs med de fina stränderna, marknaderna, gårdarna och allt som finns i Skåne. Vi ska verkligen ta oss tiden att avnjuta riktigt god mat med viner som passar till i solnedgången. Jag tror att frugan kommer att gilla det. Har ni planerat något till semestern? Vad i sådana fall? Lämna en kommentar till mig! Om ni även har några tips på var de allra bästa ställena i Skåne finns så får ni gärna göra även det.

Jag har under vintern och våren som sagt filat på min matlagning. Har fått för mig att jag minsann ska klara av att göra en alldeles perfekt risotto. Jag har inte kommit fram till den bästa än, men kommit fram till att det kommer att vara en svamprisotto. Jag tänker att jag vill kunna byta ut svampen beroende på säsong och smak, men att grunden ska kunna vara samma. Men inte den vanliga grunden, utan jag vill få till något extra. Vad tror ni om detta? Jag har i alla fall lagt ner min själ de senaste månaderna för att lyckas med detta och när jag sen är klar kommer jag att publicera recept och resultatet här.

Tills vi hörs igen så får ni ha det så bra.
/ Mats